Hazai - 2018.7.21.

Válogatott: munkába állt Marco Rossi

Szombaton hivatalosan is munkába állt Marco Rossi, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya – tájékoztatott hivatalos internetes oldalán, az mlsz.hu-n a Magyar Labdarúgó-szövetség. Az 53 esztendős olasz szakember az 2016–2017-es idényben bajnoki címig kormányozta a Budapest Honvédot az NB I-ben, majd onnan távozva a szlovák élvonalbeli DAC együtteséhez szerződött, s egészen csütörtök estig az Európa-ligában szereplő dunaszerdahelyi csapat vezetőedzői feladatát látta el. Az MLSZ vezérkara a belga Georges Leekens egy hónappal ezelőtti menesztését követően nevezte ki szövetségi kapitánynak az olasz szakembert, aki azóta természetesen a válogatottal kapcsolatos információkat is szorgalmasan gyűjti.
„Nagyon büszke vagyok erre a lehetőségre. Izgatottan várom, hogy együtt legyünk a játékosokkal, és elkezdjük a felkészülést az első két mérkőzésünkra a Nemzetek Ligájában. Nagyon sokat kell majd beszélnünk egymással, miközben azon dolgozunk, hogy minél hamarabb arcot, identitást adjunk a csapatnak. Szeretném a játékosokon ugyanazt az önbizalmat, testbeszédet látni, amelyet a kétezertizenhatos Európa-bajnokság idején, valamint azt követően láttam rajtuk. A legfontosabb, hogy az önbizalmat visszaadjuk nekik. Bár a hivatalos rangsor alapján a Nemzetek Ligája-csoportunkban mi vagyunk a legerősebbek, a mai futballban már semmi sem könnyű. Profinak kell lennünk, mindenre fel kell készülnünk. A legapróbb részletekre is oda kell figyelnünk. Úgy vélem, a magyar labdarúgás és én sem engedhetem meg magamnak, hogy bárkit alábecsüljünk. Nagyon alázatosnak kell lennünk, rengeteget kell dolgoznunk, a pályán majd úgyis eldől, hogy mi vagyunk-e a legjobbak. Ha így lesz, mi leszünk a legboldogabbak” – olvasható Marco Rossi nyilatkozata az mlsz.hu-n.
Szakmai stábját erősíti többek között Gera Zoltán, a Ferencváros nemrégiben visszavonuló játékosa is.
„Nagyon örülök a lehetőségnek, és várom már a munkát – mondta a 39 esztendős sportember a szövetség internetes oldalának. – Köszönöm a Ferencvárosnak is, hogy ezt lehetővé tette, és persze Marco Rossinak, valamint az MLSZ-nek is a bizalmat. A játékosok talán eddig is odafigyeltek arra, amit mondtam a pályán vagy azon kívül, szeretnék a stáb és a csapat minél nagyobb hasznára lenni.”


A kép forrása: mlsz.hu

Szóljon hozzá!