Európa Bajnokság - 2020.11.13.

Micsoda fordítás, ott leszünk az Eb-n!

Ott lesz az idén nyárról jövőre halasztott, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a magyar válogatott, miután a budapesti Eb-pótselejtezőn 2–1-re legyőzte Izlandot. A Puskás Arénában zárt kapuk mögött megrendezett összecsapáson a vendégek potya góllal kerültek előnybe, és még a 87. percben is vezettek. Aztán a csereként beálló Loic Nego egyenlített, majd pedig a ráadás pillanataiban Szoboszlai Dominik (a képen) parádés gólt lőtt a bal alsó sarokba. A mieink Németországgal, az Eb-címvédő Portugáliával, valamint a világbajnok Franciaországgal szerepelnek egy csoportban a június 11. és július 22. között rendezendő Eb-n, utóbbi két csapattal idehaza csapnak össze. Az Eb-pótselejtezőből a mieinken kívül Észak-Macedónia, Skócia és Szlovákia jutott ki a földrésztornára.

 

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-DIVÍZIÓ, DÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Fiola (Lovrencsics G., 61.), Kalmár (Sigér, 61.), Nagy Á. (Nego, 84.), Szoboszlai, Holender (Nikolics, 72.) – Szalai Á. (Könyves, 84.), Sallai R.
IZLAND: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, H. Magnússon – J. Gudmundsson (Bödvarsson, 73.), Sigurjónsson (Ingason, 87.), A. Gunnarsson (Skúlason, 83.), B. Bjarnason – G. Sigurdsson, A. Finnbogason (A. Gudmondsson, 73.)
Gólszerző: Nego (88.), Szoboszlai (90+2.), ill. G. Sigurdsson (11.)

 

 

A kép forrása: Nemzeti Sport

Szóljon hozzá!