Egyéb - 2021.11.26.

NB II: a DAC testvércsapata lehet az ETO FC Győr

„Tárgyalásban állunk, de még nem egyeztünk meg” – jelentette ki Világi Oszkár, a Dunaszerdahelyi AC tulajdonosa a Digi Sportnak adott interjúban az ETO FC Győr esetleges átvételéről. Az üzletember úgy számol, december végére eldőlhet, valóban szerepet vállal-e a másodosztályú magyar klub vezetésében.

 

„Szinergiát látunk, főleg az akadémiák együttműködésében – mondta a lehetséges felvásárlás hátteréről Világi Oszkár a Reggeli Startban. – A Győré Magyarország, a Dunaszerdahelyé Szlovákia egyik élen járó akadémiája. A régi összes kiváló tehetségének tudnánk egy alternatívát adni. Ez az első, ami miatt szeretnénk együttműködni.”

Az üzletember hozzátette, megfelelő anyagi háttér esetén jogos elvárásnak tartja, hogy az ETO minél hamarabb újra NB I-es klub legyen. „Ha meg tudunk egyezni, és minden úgy alakul, ahogyan szeretném – fociban persze ez sosincs teljesen így –, sikeres történet lehetne a két csapat között. Egy régióban, még ha a határ által el is választva, egymástól 20 kilométerre minden adott lehet ahhoz, hogy egy nagy futballközpontot tudjunk létrehozni ebben a közép-európai régióban.”

A DAC tulajdonosa úgy véli, decemberben születhet meg a megállapodás.

A Győr jelenleg az 6. helyen áll a labdarúgó NB II-ben, míg a Dunaszerdahely a 4. a szlovák élvonalban.

Világi Oszkár a Dunaszerdahelyi AC tulajdonosa
Szóljon hozzá!