Egyéb - 2021.11.26.

Spanyolország: Araújo lehet az új közellenség a Camp Nouban

Egyre kuszábbnak tűnik Ronald Araújo és az FC Barcelona szerződéshosszabbítási tárgyalása – írja az ESPN. A lap beszámolója szerint a 22 éves uruguayi védő iránt több angol élcsapat is érdeklődik, a játékos és ügynöke pedig ezt kihasználva igyekeznének minél feljebb srófolni a futballista fizetését.

 

Araújo egyike azoknak a fiatal játékosoknak akiket méh Ronald Koeman vezetőedző épített be a csapatba. A fiatal védő 2020 őszétől szerepel a felnőtt keretben és azóta 52 tétmeccsen pályára lépve lett alapember a katalánoknál. 

Jelenlegi szerződése 2023 nyaráig köti őt a spanyol csapathoz. A játékos jövője szempontjából nagyon kritikus szakaszba lépett ezzel, ugyanis, ha nem tudnak hosszabbítani vele akkor legkésőbb 2022 nyarán meg kell válniuk a fiatal tehetségtől, hogy elkerüljék az ingyen távozást.

 

Az ESPN szerint épp a piacképesség okoz gondot a hosszabbításról szóló tárgyalásokban. Az FC Barcelona hiába marasztalná az uruguayit, a csapat gazdasági lehetőségei jelenleg is igen szűkösek. Araújo és ügynöke ennek ellenére szeretné a lehető legmagasabb fizetést kitárgyalni, akár meg is triplázva az eddigit – korábbi sajtóhírek szerint Araújo jelenlegi fizetése heti 50 ezer euró körül alakulhat, ezzel a fizetési rangsor alsó harmadának élén helyezkedik el.  

A lap hozzáteszi, a Liverpool már többször próbált ajánlatot tenni a Barcának Araújóért, ám ezek a megkeresések nem jutottak el tárgyalási szakaszba. A Chelsea szintén figyeli az uruguayit, aki a lejáró szerződésű Thiago Silva, Antonio Rüdiger, César Azpilicueta trió bármely tagjának távozása esetén rögvest a kezdőcsapat közelében találhatná magát Londonban is.

 

Ronald Araújo a Barcelona védője egyenlőre még nem állapodott meg a hosszabbításról

A katalán szurkolók szemében nem vetne jó fényt, ha Araújo azért távozna a csapattól – akár nyomott áron – mert a Barcelona pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé a magas fizetés igény kielégítését. 

Szóljon hozzá!