Hazai - 2022.1.27.

A Kúria döntött: Vissza kell állítani a régi UTE címert

Mint ismert az Újpest FC belga tulajdonosa 2017-ben önkényesen megváltoztatta “modernizálta” a labdarúgó csapat címerét, ezzel nagy felháborodást keltve a szurkolók valamint az Újpesti Torna Egylet (UTE) körében. AZ UTE ezt követően adott be keresetet a Kúriához amit első fokon elutasítottak, azonban ezt a döntést megváltoztatták a másodfokú döntésben derül ki a Torna Egylet közleményéből.

A tájékoztatásban az is olvasható, hogy „a Kúria kötelezi az alperest, hogy a megállapított jogsértő magatartást 30 napon belül hagyja abba, és az alperest eltiltja a további jogsértéstől. A Kúria kötelezi továbbá az alperest, hogy 15 napon belül az ítélet rendelkező részét 30 napig tegye közzé az ujpestfc.hu honlap kezdőlapján 12-es betűmérettel.”

Azonban az Újpest FC tulajdonosa Roderick Duchatelet kivár, megvárja a hivatalos írásba adott határoztat kézhezvételét a címer visszaállításával.

„A mai napon (2022. január 26) a Kúrián lefolytatott tárgyalás eredményét tekintve egy előző kúriai döntés felülírása történt, mely engem is meglepett. A klub megvárja a hivatalos, írásos ítéletet és annak teljes ismeretében fog reagálni a történtekre” – idézi Duchatelet-t az Újpest FC

 

Vissza kapja régi címerét az Újpest FC (Fotó: ujpestfc.hu)
Szóljon hozzá!