Hazai - 2022.1.28.

Vereséggel kezdte a Csercseszov érát a Fradi

 

Nagy figyelem övezte a 4. forduló pótlását szolgáló első 2022-es NB 1-es mérkőzést. A Puskás Akadémia fogadta hazai pályán a listavezető Ferencvárost, ahol most mutatkozott be a korábbi orosz szövetségi kapitány Sztanyiszlav Csercseszov. 

 

A Fradinak korántsem volt ideális a téli felkészülés. A folyamatosan növekvő koronavírus fertőzés miatt a külföldi edzőtábor elmaradt. Három meghatározó játékos Samy, Ryan Mmaee és Aissa Laidouni az Afrika kupában való érdekeltség miatt hiányzott a mérkőzésről. A mérkőzés képét hamar meghatározta Besic kiállítása. A 24. percben egy meggondolatlan belépőt követően második sárga lapját begyűjtve hozta hátrányba csapatát. Ezt követően a jól védekező vendég csapatnak köszönhetően nem nagyon jutott el akcióig a Puskás, azonban a félidő utolsó percében egy rögzített helyzetet követően Joao Nunes szerezte meg a vezetést.

 

A második félidőben a Fradi mindent egy lapra feltéve rohamozta a hazai csapat kapuját, ezzel pedig lehetőséget adva a gyors haza szélsők kontráira. Mindkét oldalon voltak kisebb nagyobb helyzetek, azonban pontatlan befejezéseknek, valamint egy leshelyzetnek köszönhetően nem született újabb találat így a Puskás nyerte a rangadót és egy pontra zárkózott a bajnoki tabellán.

 

A Puskás nyerte 2022 első rangadóját (Fotók: Török Attila)
Szóljon hozzá!