Hazai - 2023.1.30.

Győzött a Kecskemét a Fehérvár ellen

Az NB I 17. fordulójában a Kecskemét 2–1-re nyert a Mol Fehérvár ellen.

A 12. percben Horvát Krisztofer jobb oldali szabadrúgása után csak üggyel-bajjal tudtak a vendégvédők szögletre menteni, majd Katona Bálint megindulása és Nagy Krisztián lövésszerű beadása jelezte, inkább a KTE akarata érvényesül a pályán. Egyértelműen a hazai együttes játszotta a jobb futballt, ugyanakkor Lirim M. Kastrati két elfutása a jobb oldalon jelezte, vigyázniuk kell, hiszen ha fellazul a védelem, abból a Mol Fehérvár is eljuthat helyzetig. Majdnem fél órája zajlott a mérkőzés, amikor Marcel Heister bal oldali beindulása, ritmusváltása már-már helyzetet eredményezett, ám a védő pontatlanul lőtte középre a labdát. Nem sokkal később Szuhodovszki Soma lövése elkerülte a fehérvári kaput, bizony közel járt a vezetés megszerzéséhez a KTE. A 33. percben aztán bal oldalon próbálkozott a házigazda, és a beadást követően Nagy Krisztián tanári mozdulattal, jobb külsővel a jobb felső sarokba zúdította a labdát. Megérdemelten vezetett a Kecskemét, ám szinte azonnal egyenlítettek a fehérváriak, miután Kasper Larsen a jobb sarokba csúsztatta a labdát Dárdai Pál jobb oldali szögletéből.

A szünetet követően Dárdai Pál lövése volt az első lehetőség, majd Horváth Krisztofer távoli bombáját tolta szögletre Kovács Dániel. Egy órája sem tartott a mérkőzés, amikor Fiola Attilát, Deydi Florest és Szabó Leventét is becserélte Huszti, ami azt is eredményezte, hogy az ősszel még éppen Kecskeméten kölcsönben szereplő Szabó lett a csúcsék, Kenan Kodro pedig kicsit mélyebbről indult.

Az volt az ember érzése, hogy bármelyik csapat nyerhet. Kisebb-nagyobb lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, aztán a 78. percben Szuhodovszki Soma remek mozdulattal a kapu jobb oldalába bombázta a labdát – újabb szép kecskeméti gól született, az eredmény már nem változott, a KTE továbbra is remekel a bajnokságban. 2–1

LABDARÚGÓ NB I
17. FORDULÓ
Kecskemét–Mol Fehérvár 2–1 (1–1)
Kecskemét, Széktói Stadion, 2 614 néző. Vezette: Pintér
Gólszerző: Nagy K. (33.), Szuhodovszki (78.), ill. Larsen (35.)
Szóljon hozzá!