Serie A - 2023.1.24.

Kikapott az Inter az Empolitól

Egygólos vereséget szenvedett az Inter az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 19. fordulójának hétfői játéknapján: Simone Inzaghi csapatát a több mint egy félidőt emberelőnyben játszó Empoli győzte le.

Már az első félidőben közelebb járt a vezetés megszerzéséhez az idegenben futballozó Empoli az Inter ellen. Nicolo Cambiaghi és Francesco Caputo is szép lövéssel próbálkozott – előbbit André Onana ütötte szögletre, utóbbit pedig a védelem blokkolta. Az Inter részéről csak Federico Dimarco veszélyeztetett, lövését védte Guglielmo Vicario. A vendégek nyomása góllá nem érett, emberelőnnyé viszont igent: Milan Skriniar a 40. percben a második sárga lapját is megkapta, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A szünetben 0–0-val vonultak öltözőbe a csapatok.

A fordulás után az Empoli tovább uralta a meccset, az emberhátrányban játszó Internek kaput eltaláló lövése sem volt a második játékrészben. A vendégek a 66. percben törték meg a jeget, méghozzá a fiatal Tommaso Baldanzi révén, aki viszonylag szabadon lőhetett kapura. A kapott gólra szinte azonnal reagált Simone Inzaghi vezetőedző, aki Lautaro Martínezt a pályán hagyva Edin Dzekót és Romelu Lukakut is becserélte – a milánóiakon még ők sem tudtak segíteni, így a fekete-kékek pont nélkül maradtak hazai pályán…

Az Inter a vereség ellenére egyelőre dobogós a Serie A tabelláján, de újabb pontvesztés esetén a Bajnokok Ligája-indulást érő hely is veszélybe kerülhet. Az Empoli az újabb sikerével kilencedik a táblázaton, méghozzá a Juventust megelőzve.

Szóljon hozzá!