Bundesliga - 2023.1.25.

Lipcsei gála az utolsó helyezett Schalke ellen

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 17. fordulójának nyitó mérkőzésen az RB Leipzig 6–1-es győzelmet aratott a tabella utolsó helyét elfoglaló Schalke otthonában.

Az első gólra nem is kellett sokat várni, André Silva már a hetedik percben bevette Schwolow kapuját. A 15. percben már kettővel mentek a lipcseiek, Olmo passza után Henrichs talált a kapuba. A vendégek nem lassítottak André Silva a 44. percben ismét betalált, majd a félidő lefújása előtt még Werner is feliratkozott a gólszerzők közé.

A második félidő elején életjelet adtak magukról a hazaiak is, az 56. percben Kozuki szép egyéni akció végén szerezte meg a Schalke szépítő találatát. A gól után felbátorodtak a gelsenkircheniek, percekig a lipcsei kapu előtt folyt a játék, de az újabb hazai gól elmaradt. Ellenben a vendégek a hajrában növelni tudták előnyüket. A 83. percben Olmo mesterien emelt a kapuba, majd a 89. percben a csereként beálló Poulsen is gólt szerzett.

Kiütéses győzelmükkel a lipcseiek feljöttek – ha csak ideiglenesen is – a második helyre, az utolsó helyen álló Schalke helyzete viszont egyre reménytelenebbnek tűnik. 1–6

Szóljon hozzá!