Serie A - 2023.1.29.

Megint csúnyán kikapott a Milan

Az AC Milan hazai pályán 5–2-re kikapott a tabella alsó harmadában tanyázó Sassuolótól vasárnap az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság (Serie A) 20. fordulójában.

Úgy fest, Stefano Piolo csapata finoman fogalmazva sem tudta túltenni magát a legutóbbi fordulóban, a Lazio ellen 4–0-ra elbukott mérkőzésen, hiszen az OptaPaolo adatai szerint az AC Milan 1997. április 6. óta nem kapott annyi gólt hazai pályán, mint most szombaton a Sassuolo ellen – akkor a Juventus nyert 6–1-re.

A kieső hely elkerüléséért küzdő, jelenleg 17. helyen álló Sassuolo már a 30. percben 3–1-es vezetésre tett szert, 11 percen belül négy gól született, a vendégek közül Gregoire Defrel, Davide Frattesi és Domenico Berardi talált be, míg a hazai oldalon Olivier Giroud volt eredményes. A második félidőben még kettőt lőttek a vendégek,  Armand Laurienté és Matheus Henrique révén, erre csupán egy gól érkezett válaszként, Divock Origitől, s ezzel kialakult az 5–2-es Sassuolo-siker.

Az AC Milan a mostani vereséggel együtt a legutóbbi hat tétmérkőzésén maradt nyeretlen, jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban.

Szóljon hozzá!