Légiósok - 2023.1.27.

Németh András a Hamburghoz szerződött

A német másodosztályban (2. Bundesliga) 17 mérkőzés után második, feljutást érő helyen álló Hamburger SV hivatalos Twitter-oldalán számolt be róla, hogy szerződtette a belga Genktől a fiatal magyar támadót, a válogatottban is bemutatkozó és már gólt is szerző Németh Andrást.

Németh András már csütörtökön átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, pénteken pedig aláírta szerződését a Hamburgnál.

A Dél-Afrikában született 20 éves magyar válogatott támadó már 2016-ban, 14 évesen légiósnak állt a Vasastól, s több belga csapatban is megfordult, a Hasselttől szerezte meg őt a Genk, amely korábban a Lommelnek is kölcsönadta, de az elmúlt két évben a Genk első csapatában szerepelt.

Sajtóhírek szerint a válogatott támadóért 750 ezer eurót fizetnek a hamburgiak. Németh András 2026-ig szóló szerződést írt alá.

„András modern középcsatár, aki nemcsak kiváló befejező, hanem jól érti a játékot is. Már a nyáron kinéztük magunknak, és azt gondoltuk, hogy több aspektusban is remek potenciállal rendelkezik. A tárgyalások során lenyűgöző volt látni, hogy mennyire elkötelezett a HSV és a játékfelfogásunk iránt” – nyilatkozta Jonas Boldt, a Hamburger SV sportigazgatója a klub hivatalos oldalának.

„Tetszik, ahogyan a HSV játszik, feltörekvő játékosokkal és domináns támadójátékkal. Ezek és a vezetőedzővel való beszélgetés együtt meggyőztek arról, hogy itt folytassam. Szeretnék ennek az egésznek a részese lenni, és alig várom, hogy a találkozzak a szurkolókkal az elképesztő stadionban” – mondta Németh András.

A Hamburg 17 mérkőzés után 11 győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel áll a német másodosztály második helyén, két pontra az első helyezett Darmstadttól. A hatszoros német bajnok, BEK- és KEK-győztes, patinás klub 2018-as kiesése óta az ötödik idényét tölti a másodosztályban.

Szóljon hozzá!