Légiósok - 2023.1.18.

Szoboszlai és Kerkez Európa toptehetségei között 2 mutatóban!

Egy héten belül a második magyar válogatott labdarúgó került fel az U23-as európai tehetségekkel foglalkozó Football Wonderkids Twitter-oldal egyik rangsorára. Szoboszlai Dominik a legjobb lövés előkészítő az európai topligákban a 23 év alatti játékosok között, míg Kerkez Milos holtversenyben a 4. helyen áll a védőként elért gólpasszok számában Európában.

Az U23-as európai tehetségekkel foglalkozó Football Wonderkids Twitter-oldal friss, szerdai statisztikájában az AZ Alkmaar 19 éves magyar válogatott balhátvédje, Kerkez Milos hat gólpasszal holtveresnyben a 4. helyen áll Európa legtöbb gólpasszt elérő, 23 éves vagy annál fiatalabb védője között. Az összeállításban a klubcsapatban, valamennyi tétmeccsen jegyzett gólpasszok szerepelnek – Kerkez az Európa-konferencialigában érte el mind a hat gólpasszát, hármat a selejtezőben, hármat a csoportkörben. A védő idén debütált a válogatottban (négy meccsen szerepelt a nemzeti csapatban), és Luxemburg ellen ott is gólpasszt adott, de az a fenti statisztikában nem szerepel.

Az Alkmaarban két gólt is szerző Kerkezt a gólpasszok számában a Football Wonderkids rangsorában a portugál Sporting egyszeres spanyol válogatott jobbhátvédje, Pedro Porro, a Slavia Prahában játszó cseh David Jurásek (ők ketten 10-10 gólpasszal állnak) és a belga Louis Patris (OH Leuven, 8 gólpassz) előzi meg.

A Football Wonderkids egy másik rangsorában múlt héten a 28-szoros válogatott Szoboszlai Dominikaz élen végzett. Az RB Leipzig középpályása a top öt európai bajnokság legjobb lövéselőkészítője lett az U23-as korosztályban, meccsenként 6.47 lövést készít elő. Őt a Napoli grúz üdvöskéje, a 21 éves Hvicsa Kvarachelija követi 5.28-as átlaggal, a harmadik helyen pedig a Bayern München német válogatott játékosa, Jamal Musiala áll (5.08-cal) Szoboszlai többek között olyan klasszisokat előz még meg, mint az angol Phil Foden (5.01, Manchester City) és Bukayo Saka (4.31, Arsenal), a brazil Rodrygo és Vinícius Junior (4.73, 4.49, mindkettő Real Madrid) vagy a portugál Rafael Leao (4.48, AC Milan).

Szóljon hozzá!