Hazai - 2023.2.4.

Az új igazolásokkal sem tudta legyőzni a Chelsea a Fulhamet

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 22. fordulójában a Chelsea 0–0-s döntetlent játszott a Fulhammel.

Mint ismert, a Chelsea csütörtökön hivatalosan is bemutatta a téli átigazolási időszak végén 121 millió euróért szerződtetett világbajnok középpályását, a Benficától érkezett Enzo Fernándezt. Az argentin játékos pénteken már be is mutatkozott a londoni egyletben a Fulham ellen. A „kékek” kezdőjében ott volt a százmilliós ukrán szélső, Mihajlo Mudrik is.

Nem lépett pályára azonban Joao Félix, akit január közepén éppen a Fulham elleni 2–1-es vereségalkalmával állítottak ki, s az eltiltása még nem járt le.

A hazaiak a 25. percben Andreas Pereira lövésénél könnyen hátrányba kerülhettek volna, ám Kepa Arrizabalaga remek védést mutatott be. A Chelsea az első félidőben a hosszabbításában járt a legközelebb a gólhoz, Kai Havertz azonban a bal kapufát találta el.

A meccs hajrájában is megvolt a lehetősége a Chelsea-nek a gólszerzésre, de David Datro Fofana óriási helyzeténél a kapu torkából sikerült tisztáznia az amerikai válogatott védőnek, Tim Reamnek.

Végül nem született gól a találkozón, ami azt jelenti, hogy Graham Potter együttese továbbra is csak szenved a bajnokságban, s a tabella kilencedik helyét foglalja el.

Szóljon hozzá!