Bundesliga - 2023.2.6.

Gólgazdag meccsen Bayern-siker Wolfsburgban

A német labdarúgó Bundesliga 19. fordulójának utolsó mérkőzésén a Bayern München 4–2-es győzelmet aratott Wolfsburgban.

A vendégek a kezdő sípszótól uralták a mérkőzést. Kevesebb mint kilenc perccel a kezdést követően Kingsley Coman 20 méterről csodálatosan becsavarta a labdát a hosszú alsóba, amivel meg is szerezte a vezetést. A Bayern nem lassított, mindössze öt perccel később megduplázta előnyét, ismét Coman volt eredményes, ezúttal a tizenhatoson belülről. A Wolfsburg egy percig sem lélegezhetett fel, a 19. percben ugyanis már harmadszor örülhettek a müncheniek: Joshua Kimmich szabadrúgásból ívelte középre a labdát, amelyet a csapatkapitány, Thomas Müller fejelt a kapuba.

A borzalmas kezdés ellenére a hazaiak nem adták fel, és még a félidő vége előtt szépíteni tudtak. A 44. percben briliáns passzt követően Jakub Kaminski került helyzetbe, és élt is a lehetőséggel, 1–3-ra módosítva az állást.

Habár a „farkasok” a második játékrészben tovább ostromolták a Bayern kapuját (Kimmich kiállítása következtében az 54. perctől kezdve immár emberelőnyben), a vendégek szereztek újabb gólt Jamal Musiala révén, aki csodás szóló végén talált be a 73. percben. A 81. percben a Wolfsburg ismételten kettőre csökkentette a gólkülönbséget Mattias Svanberg találatával, majd egy meg nem adott gólt is szerzett – 2–4 lett a végeredmény.

NÉMET BUNDESLIGA
19. FORDULÓ
Wolfsburg–Bayern München 2–4
 (Kaminski 44., Svanberg 81., ill. Coman 9., 14., Th. Müller 19., Musiala 73.)

Szóljon hozzá!