Hazai - 2023.2.17.

Hosszabbított rutinos védőjével és gólerős támadójával a Diósgyőr

Meghosszabbította Szatmári Csaba és Lukács Dániel szerződését a labdarúgó NB II-ben szereplő Diósgyőri VTK – írta közleményében a klub.

A 28 éves középhátvéd, Szatmári Csaba 2021 nyarán érkezett Diósgyőrbe Debrecenből, az elmúlt másfél évben 56 bajnokin lépett pályára, és három gólt szerzett.

„Örülök, hogy a teljesítményemmel kiérdemeltem, hogy már most, az előző szerződés lejárta előtt hosszabbítást kínáljanak a klubvezetők – mondta Szatmári Csaba. – Amióta Diósgyőrbe igazoltam, gyakorlatilag minden mérkőzésen pályára léptem, és azt is jó visszajelzésnek tartom, hogy mindhárom stáb megbízott bennem.”

A játékos hozzátette, a célja, hogy az élvonalban is a klub játékosa legyen.

A DVTK arról is hírt adott, hogy a házi góllövőlistát 13 találattal vezető Lukács Dániel is szerződést hosszabbított. A 26 esztendős támadó 2022 januárjában írt alá a DVTK-hoz, de a megállapodás csak tavaly nyáron lépett életbe. Az NB II előző kiírásában – még a Kecskemét játékosaként – 25 találattal gólkirály lett, a most futó bajnokságban pedig 13 gólnál jár.

Nyáron igazoltam Diósgyőrbe, és nagyon jól érzem magam – ecsetelte a klubhonlapon Lukács Dániel. – Úgy vélem, sokat tudok segíteni a csapatnak és a játékostársaimnak, ezért rövid idő alatt meghatározó játékossá küzdöttem magam. Hosszú távon is a DVTK-ban tervezem a jövőmet, ezért hosszabbítottam meg az eredetileg két és fél év múlva lejáró a szerződésemet. Számomra most a feljutás a legfontosabb, előbb az legyen meg, és utána következhetnek az egyéni célok.”

Szóljon hozzá!