EL - 2023.2.24.

Laidouniék kiejtették az Ajaxot

Az Union Berlin hazai pályán 3–1-re legyőzte az Ajaxot a labdarúgó Európa-liga csütörtöki játéknapján, és bejutott a nyolcaddöntőbe. A berliniek éppúgy ellenfelei lehetnek a Ferencvárosnak a következő körben, mint a csütörtök késő este szintén továbbjutó Manchester United, Roma és Sahtar.

UNION BERLIN–AJAX 3–1

Egy kezezés miatt megítélt, majd némi dulakodás után végrehajtott tizenegyesből Robin Knoche szerezte meg a vezetést az Unionnak.. A szünet előtti percekben jött a második hazai gól, Josip Juranovic lapos lövése Gerónimo Rulli kapus jelentős segítségével kötött ki a jobb alsóban.

Az Ajax jól kezdte a második félidőt, Mohammed Kudus szinte azonnal szépített , három perc elteltével megint kettő volt a különbség, bal oldali szöglet után egy korábbi Ajax-játékos, Danilho Doekhi fejelt a léc alá – mint utóbb kiderült, beállítva a végeredményt. A ráadásban Edson Álvarez piros lapot kapott, az Ajax tíz emberrel fejezte be a meccset.

Schäfer András sérült, nem játszhatott az Unionban, Aissa Laidouni viszont tagja volt a berlini kezdő tizenegynek, és a 65. percbeli lecseréléséig volt a pályán.

Szóljon hozzá!