Bundesliga - 2023.2.8.

Öngóllal és kapushibával jutott tovább a Freiburg

A német Bundesligában szereplő Freiburg a másodosztályú Sandhausent, míg a Frankfurt a Darmstadtot győzte le a Német Kupában, így mindkét első osztályú csapat bejutott a sorozat negyeddöntőjébe.

Sallai Rolanddal a kezdőcsapatban vágott neki a Német Kupa nyolcaddöntőjének a Freiburg, a magyar válogatott támadó öt hónap után kezdett klubcsapatában, a 72. percben váltotta a japán Doan Ricu.

Az első gólra egészen a 87. percig kellett várni, a vendégek szögletet követően szerezték meg a vezetést. A találatot először Philipp Lienhart neve mellé írták, de végül a jegyzőkönyvbe a marokkói származású, Németországban született és egész pályafutása alatt ott is játszó Hamadi Al Ghaddioui öngóljaként került be.

Nem sokkal később, a hosszabbítás ötödik percében megduplázta előnyét a Freiburg. A Sandhausen kapusa, Patrick Drewes rosszul passzolta ki a hazaadott labdát, amelyre Nils Petersen csapott le, és gyönyörűen a kapuba tekerte.

Frankfurt már a hatodik percben megszerezte a vezetést Randal Kolo Muani révén a Darmstadt ellen. A másodosztályú vendégek két perc alatt egy Mathias Honsak-duplával fordítottak és előnybe kerültek. Rafael Borré még a szünet előtt betalált, így döntetlennel mehettek pihenni a csapatok. A második játékrészben aztán érvényesítette a papírformát a Frankfurt, Kamada Daicsi a 62., Kolo Muani pedig a 90. percben talált be, beállítva a 4–2-es végeredményt. 

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Sandhausen (II.)–Freiburg 0–2
 (Al Ghaddioui 87. – öngól, Petersen 90+5.)
Freiburg: Sallai Roland 72 percet játszott kezdőként.
Eintracht Frankfurt–Darmstadt (II.) 4–2 
(Kolo Muani 6.,90., Borré 44., Kamada 62., ill. Honsak 29. 31.)

Szóljon hozzá!