Premier League - 2023.2.5.

Pontokat bukott a Newcastle a West Ham ellen

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 22. fordulójában a Newcastle United 1–1-es döntetlent játszott a West Ham Uniteddel, amelynek keretébe először került be bajnokin a magyar Hegyi Krisztián.

Igencsak élesen kezdte a mérkőzést a Newcastle, hiszen Joe Willock már az első percben betalált a West Ham kapujába. A nagy ünneplést elrontotta a VAR, amely a visszanézés során megállapította, hogy a támadás során a labda elhagyta a játékteret.

Nem csüggedtek a hazaiak, két perc elteltével ismét bevették Fabianski kapuját, s ezúttal a videobíró nem kifogásolta a gólt – Callum Wilson kapott remek passzt Sean Longstafftól, majd az angol válogatott csatár higgadtan helyezett a lengyel kapus mellett ballal a kapuba. 1–0

A 32. percben Declan Rice bal oldali szögleténél a hazai védők csúnyán elszámolták a labda ívét, Lucas Paquetá pedig kihasználta a Newcastle-játékosok bénázását. A brazil támadó középpályás a hosszú oldalon üresen maradt, egy labdaátvétel után passzolt a kapuba. 1–1

A második félidőben a Newcastle United jóval többet támadott, de a korai találat után nem jött össze az újabb gól, pedig Allan Saint-Maximinnek, Callum Wilsonnak és az Evertontól érkező, most debütáló Anthony Gordonnak is megvolt a lehetősége a győztes gól megszerzésére.

Ami a tabellát illeti, Eddie Howe együttese az elmúlt öt meccséből csak egyet nyert meg, négy döntetlent játszott, 40 ponttal a 4. helyet foglalja el.

A West Ham, amely szombaton először nevezte Premier League-mérkőzésre a 20 éves Hegyi Krisztiánt, a magyar U21-es válogatott kapusát, 19 ponttal a 16. pozícióban tartózkodik.

Szóljon hozzá!