Serie A - 2023.2.5.

Tovább szenved az újonc Cremonese

Tovább szenved az újonc Cremonese, amely a Lecce ellen is pont nélkül maradt az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának (Serie A) nyitó mérkőzésén. A Roma–Empoli meccset két korai góllal és Paulo Dybala két gólpasszával nyerték meg a fővárosiak. Némi meglepetésre a Sassuolo 1–0-ra győzött az Atalanta ellen, amely kilenc emberrel fejezte be a meccset.

Cremonese az első félidőben akár vezetést is szerezhetett volna, ám a védőket megelőző Daniel Ciofani fejesében nem volt elég erő, Wladimiro Falcone kapus begyűjtötte a labdát. Kisebb lehetőségek a túloldalon is akadtak, a játékrész mégis gól nélküli döntetlennel ért véget.

A fordulást követően a Lecce sokkal veszélyesebben futballozott, aminek viszonylag hamar meg is jött az eredménye: az 58. percben Federico Baschirotto volt eredményes – a középhátvéd Morten Hjulmand beadására érkezett fejjel. Nem sokkal később kétgólosra növelte előnyét Marco Baroni gárdája, méghozzá a brazil Gabriel Strefezza látványos találatával. A hazaiak szépíteni sem tudtak a folytatásban, maradt a 0–2.

A tabella utolsó helyén álló Cremonese idénybeli tizenharmadik vereségét szenvedte el, míg a szintén újonc Lecce értékes pontokat gyűjtött, ideiglenesen feljött a 14. helyre.

Az AS Roma két góllal nyert vendége, az Empoli ellen. A fővárosiak gyorsan dűlőre vitték a dolgot, a 2. és a 6. percben is gólt szereztek, majd előnyüket végig megőrizték. Roger Ibanez és Tammy Abraham is Paulo Dybala passzából szerzett gólt – az argentin három forduló alatt négy gólpasszt jegyzett, míg az idényben összesen a hetediket érte el.

Már a 30. percben nagy bajba került az Atalanta, ekkor ugyanis a dán válogatott szélső védőt, Joakim Maehlét kiállították. Az első félidőt még megúszta kapott gól nélkül a bergamói egylet, de az 55. percben Armand Laurienté megszerezte a vezetést, s mint később kiderült, ezzel a győztes gólt is a Sassuolónak.

A vendégek végül kilenc emberrel fejezték be az összecsapást, hiszen a csereként pályára lépő Luis Muriel is piros lapot kapott.

OLASZ SERIE A
21. FORDULÓ
Cremonese–Lecce 0–2
 (Baschirotto 58., Strefezza 69.)
Roma–Empoli 2–0 (Ibanez 2., Abraham 6.)
Sassuolo–Atalanta 1–0 (Laurienté 55.)
Kiállítva: Maehle (30., Atalanta), Muriel (90+6., Atalanta)

Szóljon hozzá!