Hazai - 2023.3.11.

A 0–8 után visszavágott a horvátoknak az U15-ös válogatott

Az U15-ös labdarúgó-válogatott csütörtökön felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Horvátországot Csáktornyán.

A horvátok kedden felázott, rossz talajú pályán fölényes, 8–0-s győzelmet arattak a mieink felett.  A csütörtöki mérkőzést már sokkal jobb minőségű pályán rendezték, nem is volt jelentősebb különbség a két csapat között. A horvátok labdabirtoklásban nem tudtak fölénk kerekedni, inkább direkt futballal, fizikai fölényüket kihasználva igyekeztek veszélyt teremteni a kapunk előtt – áll a Magyar Labdarúgó-szövetség beszámolójában. Végig kiegyenlített volt a találkozó, amelyen mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a 80. percben Gólik Benjámin bevette a hazai kaput, ezzel válogatottunk 1–0-ra megnyerte a találkozót.

„A keddi mérkőzésen megjártuk a poklot, ezek után másfél napunk volt arra, hogy összeszedjük magunkat, és összerakjuk a játékunkat. Fegyelemben, mentalitásban, küzdeni tudásban és egymás segítésében is rengeteget léptünk előre a második mérkőzésre. A játékosokban erősen dolgozott a visszavágás vágya, mert ők is érezték, hogy a keddi eredmény ellenére nem rosszabb a csapatunk, mint a horvátoké. Végig hittek abban, hogy nyerhetnek, és az előzmények után katartikus élmény volt, hogy a hajrában sikerült is megszerezni a győztes gólt” – mondta a mérkőzés után az MLSZ-nek Oross Márton szövetségi edző.

U15-ÖS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Horvátország–Magyarország 0–1 (0–0)
Magyarország: Lányi Ferenc – Sánta Milán, Prettenhoffer Márton, Joó Ferenc, Rankó Viktor (Magyarics Erik, 56.) – Kovács Noel (Kovács Erik, 50.), Pesti Vince – Balogh Dominik (Vata Enzo, 41.), Büki Szabolcs (Gólik Benjámin, 41.), Bősze Levente (Kárász Tamás, 80.) – Galambos János (Gulyás Kristóf, 56.)
Gólszerző: Gólik 80.

Szóljon hozzá!