Premier League - 2023.3.16.

A Brentfordtól is kikapott az utolsó helyezett Southampton

Két mérkőzést pótoltak az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból (Premier League) szerdán. A Brentford Ivan Toney és Yoane Wissa góljával nyerte meg a hetedik fordulóból elhalasztott, Southampton elleni idegenbeli meccsét, míg a Brighton Solly March találatával győzött a Crystal Palace ellen a nyolcadik körből pótolt találkozón.

BRIGHTON–CRYSTAL PALACE

A nemzetközi kupaindulásért küzdő Brighton esélyeshez méltóan kezdte a legutóbbi tíz bajnokiján nyeretlenül maradó Crystal Palace elleni március 15-i meccsét és a 15. percben egy remek kiugratás után Solly March góljával a vezetést is megszerezte.

A vezetés kissé megnyugtatta a hazaiakat, akik ugyan többet birtokolták a labdát, mint londoni ellenfelük, de a veszélyesebb lehetőségek a Crystal Palace előtt adódtak. Patrick Vieira együttese azonban nem tudott egyenlíteni, s tovább tart a rossz sorozata.

SOUTHAMPTON–BRENTFORD

A továbbra is utolsó helyen álló Southampton bár többet birtokolta a labdát hazai pályán, mint ellenfele, a Brentford, a vezetést bő fél óra játék után mégis a veszélyesebben játszó vendégek szerezték meg, amikor egy jobb oldali szögletet Christian Nörgaard csúsztatott Ivan Toney elé, aki közelről talált a kapuba.

A Southampton a szünetben változtatott gyenge első félidei támadójátékán és a második játékrészre sokkal aktívabban jött ki, de a kapuk továbbra is csak ritkán forogtak veszélyben.A 2–0-s vendégsikert a kongói Yoane Wissa állította be a 97. percben, amikor remek kiugratás után higgadtan fejezte be a helyzetét.

ANGOL PREMIER LEAGUE
A 7. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS

Southampton–Brentford 0–2 (Toney 32., Wissa 90+7.)

A 8. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Brighton–Crystal Palace 1–0 
(March 15.)

Szóljon hozzá!