Hazai - 2023.3.7.

A Gyirmót elleni győzelmével visszavette az első helyet a DVTK az NB II-ben

A labdarúgó NB II 26. fordulójának záró mérkőzésén, egyben rangadóján a Diósgyőr a Gyirmótot fogadta, és a kétgólos Obounet vezérletével 3–1-re legyőzte, így újra élre állt a tabellán.

LABDARÚGÓ NB II
26. FORDULÓ

DVTK–GYIRMÓT FC GYŐR 3–1 (1–0)
Diósgyőr, 2492
 néző. Vezette: Pillók Ádám (Csatári Tibor, Kovács Gábor)
Diósgyőri VTK: Senkó – Farkas D., Szatmári Cs., Bárdos, Bokros – Lőrinczy, Holdampf, Cseke (Koman, 90.) – Obounet (Eppel, 90.), Könyves (Jurek, 62.), Lukács D. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Csörgő, Polgár, Nahirnij – Kovács M., Kovács D. – Soltész D. (Simon A., 79.), Madarász (Nagy P., 66.), Medgyes Z. – Pethő (Berki, 66.). Edző: Németh Zoltán
Gólszerző:
 Szatmári Cs. (41.), Obounet (61., 76.), ill. Soltész D. (51.)

Kuznyecov Szergej: – Sikerült győzni egy olyan csapat ellen, amelyik elöl van a tabellán, növeltük a különbséget. A játék tekintetében azt éreztem, hogy elég jól futballoztunk, magabiztosan játszottunk. Az ellenfélnek voltak ígéretes szűk lövései, de nem éreztem nagy veszélyt a kapunk előtt. Voltak hibáink az első félidőben, de a szünetben megmutattuk a srácoknak, hogy mit kellene másképpen csinálni, mert túlzottak erősen támadtak le, nem voltak készek a vonalak, maradtak szabad területek, ám a második játékrészben kevesebb helyet, területet adtunk az ellenfélnek. Több helyzetet is kidolgozhattunk volna, de a helyzetkihasználás magas szintű volt. Gratulálok mindenkinek a győzelemhez.
Németh Zoltán: – Jó mérkőzést játszottunk, amit megbeszéltünk, azt próbáltuk megvalósítani. Megvolt az esélyünk arra is, hogy megnyerjük a meccset, de a DVTK a kapu előtt határozottabb volt. Talán jókor jött nekik a múltkori pofon, mert a vereség után élesebbek voltak. Ha a kontráink során jobban koncentrálunk, nyerhettünk volna. Ebből a játékból ki tudunk indulni, reméljük, a következő meccseken a kapu előtt határozottabbak leszünk.

Szóljon hozzá!