EL - 2023.3.10.

A Man. United kitömte a Betist

A Manchester United 4–1-re legyőzte a Real Betist a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének csütörtöki játéknapján. A Sevilla kétgólos előnyt szerzett Szalai Attila csapata, a Fenerbahce ellen, a Juventus 1–0-ra megverte Sallai Roland klubját, a Freiburgot, míg a Sahtar–Feyenoord párharc első felvonása 1–1-re végződött.

MANCHESTER UNITED–REAL BETIS 4–1

A Liverpool elleni hetes emlékét nem lesz könnyű elhomályosítaniuk a manchesteri labdarúgóknak, de a csütörtök esti kezdés legalábbis ígéretes volt: a 6. percben Marcus Rashford közelről a léc alá vágta a védőkről elé pattanó labdát, 1–0.

Még a szünet előtt egyenlített a Betis: a 32. percben Ayoze Pérez a tizenhatos jobb oldaláról, laposan lőtt a hosszú sarokba, 1–1. 

Pérez kis szerencsével szerezhetett volna még egy gólt a szünet előtt, a manchesteri védelem könnyelműsködéséből épülő akció végén kapufát lőtt.

S ha már megúszta az MU azt a szituációt, a második félidő elején megszerezte a vezetést: Antony a tizenhatos vonala elől, jobbról gyönyörűen csavart a hosszú sarokba, 2–1. 

Néhány perccel később már kettővel vezetett a United: bal oldali szöglet után a rövid sarok felé mozgó Bruno Fernandes a léc alá fejelt, 3–1. 

S még nem volt vége: az utolsó percekben Wout Weghorst is bekotort egy kipattanót, így a Manchester United háromgólos előnnyel utazik a jövő héten Spanyolországba, 4–1. 

 

Szóljon hozzá!