Hazai - 2023.3.10.

Amerikába szerződött az Újpest korábbi csatára

Az amerikai profi liga, az MLS tartalékbajnokságában, az MLS Nextben szereplő, charlotte-i Crown Legacy FC bejelentette, hogy szerződtette a legutóbb az NB II-es Szentlőrincben futballozó, 23 éves csatárt, Filipovics Markót.

„Marko sokoldalú támadó, aki több poszton is bevethető. Jó példa arra, hogy kiaknázzuk kapcsolatainkat külföldi piacokon is, hogy ígéretes tehetségeket találjunk” – nyilatkozta az MLS tartalékbajnokságában szereplő Crown Legacy FC igazgatója, Bobby Belair a klub hivatalos honlapjának a 23 éves Filipovics Marko átigazolása kapcsán.

Az ismert játékosügynök, Filipovics Vladan fia az NB II-es Szentlőrinc játékosa volt az elmúlt másfél évben, az őszi idényben 11 bajnokin lépett pályára a másodosztályban, egy gólt szerzett. Filipovics Marko a Vasasban nevelkedett, majd Újpesten futballozott, a liláknál többször is nevezték őt NB I-es meccsre, de pályára nem lépett az élvonalban. Játszott a Vác FC-ben, Bicskén és a BVSC-ben, 2021 tavaszán pedig a szerb másodosztályú Graficsarban.

Szóljon hozzá!