Liga BBVA - 2023.3.23.

Baszk edző lett Sampaoli utódja a Sevillában – hivatalos

Hivatalos oldalán jelentette be a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) érdekelt Sevilla, hogy a jelenlegi idény végéig José Luis Mendilibar lesz a csapat vezetőedzője.

A 62 esztendős baszk szakember az idény végéig szerződött a szebb napokat is megélt, jelenleg a kiesés elől menekülő alakulathoz.

Nehéz nemet mondani a Sevillának, nem tudom, hány edző lett volna erre képes – mondta bemutatkozó sajtótájékoztatóján José Luis Mendilibar. – Az idény végéig írtam alá a klubhoz, ennyi időm lesz közelebbről megismerni a klubot és a játékosokat. Miért írnék alá másfél vagy két évre? Lássuk, hogyan alakul az idényből hátralevő két és fél hónap. Természetesen jó eredményeket szeretnék elérni, de még nincs értelme ezen spekulálni. Ha mindkét fél elégedett, akkor könnyen meg tudunk egyezni a további folytatásról.”

José Luis Mendilibar eddigi edzői pályafutása során kizárólag Spanyolországban dolgozott, ahol többnyire kiesőjelölt csapatokat irányított. Legutóbbi csapata az Alavés volt, amelyhez 2021 végén érkezett tűzoltónak Javier Calleja helyére. Akkori regnálása 97 napig tartott, mely idő során 12 meccsen egy győzelem, négy döntetlen és hét vereség volt a mérlege. A baszk edzőnek 2022 áprilisában köszönték meg a munkáját az Alavésnél, amely az idény végén kiesett az élvonalból.

 

Szóljon hozzá!