Premier League - 2023.3.21.

Conte napjai meg vannak számlálva a Spursnél – sajtóhír

Már ezen a héten menesztheti Antonio Contét az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham Hotspur – írja a The Telegraph.

Mint ismert, a Tottenham drámai körülmények között játszott döntetlent a kiesőjelölt Southampton otthonában a Premier League 28. fordulójában. A mérkőzés után a londoni klubot trenírozó Antonio Conte alaposan kifakadt a játékosaira.

Jobb, ha nevén nevezem a problémát. Nem egy csapatot látok, hanem tizenegy önző játékost, akik nem segítik egymást a pályán. (…) Mindenkinek fel kell vállalnia a felelősséget, nem csak a klubnak , az edzőnek és a szakmai stábnak, hanem a játékosoknak is. Mindenkinek tennie kell a változásért, hogy a Tottenham története megváltozzon. A menedzsereket lehet cserélgetni a kispadon, de ez nem változtat a helyzeten, higgyék el nekem” – füstölgött a meccs utáni sajtótájékoztatón Conte.

Az olasz szakember később Daniel Levy klubelnöknek elmondta, hogy kritikáját nem a vezetőségnek vagy Levynek, hanem a játékosainak szánta. Ez azonban a klubon belüli források szerint azt eredményezte, hogy Conte munkája gyakorlatilag ellehetetlenült az idény hátralevő részére, mivel kritikáival maga ellen fordította az öltözőt. A játékosok számára most a válogatott szünet következik, így Levynek két hete lesz arra, hogy eldöntse, hogyan vág neki a Spurs a bajnokság utolsó harmadának.

Conte menesztése esetén Ryan Mason ülne le ideiglenesen a Tottenham kispadjára, de a The Telegraph már hét (!) lehetséges helyettest megnevezett, mint hosszú távú opció: a patinás brit napilap szerint a jelenleg is szabadon igazolható szakemberek közül Thomas Tuchel (legutóbb: Chelsea), Mauricio Pochettino (legutóbb: Paris Saint-Germain) és Luis Enrique (legutóbb: spanyol  labdarúgó-válogatott), míg az élő szerződéssel rendelkező menedzserek köréből Brendan Rodgers (Leicester), Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion), Michael Carrick (Middlesbrough) és Ange Postecoglou (Celtic) is esélyes lehet a Tottenham menedzseri posztjára.

Szóljon hozzá!