Vasas - 2023.3.21.

Döntés született Kondás Elemér vezetőedzőről!

A Vasas FC sportigazgatója, Nagy Miklós a Nemzet Sportnak elmondta, a legutóbbi három fordulóban elszenvedett három vereség ellenére a vezetőség kitart Kondás Elemér vezetőedző mellett, aki folytathatja a munkáját a csapat élén.

A Vasas FC a legutóbbi nyolc bajnoki meccséből egyet sem nyert meg a labdarúgó NB I-ben, az előző három találkozóján ki is kapott. Kondás Elemér vezetőedző a vasárnapi, Paks elleni hazai vereség után még nem reagált a jövőjét firtató kérdésre, ami újra aktuálissá vált, hiszen csapata továbbra is utolsó helyen áll a bajnokságban és nyolc pont a lemaradása a még bennmaradást érő, 10. helyen lévő Újpesttel szemben. Igaz, közben a Magyar Kupában készülhet a Budafok elleni elődöntőre.

Nagy Miklós sportigazgató a Nemzeti Sportnak  elmondta, hogy egyeztettek a tulajdonosokkal és az a döntés született, hogy Kondás Elemér marad a Vasas vezetőedzője. Nem akarja a klub vezetősége kizárólag a vezetőedző nyakába varrni a rossz eredményeket. A döntés üzenete, hogy a Vasasnál nem lehet edzőt buktatni. Az edzőváltással asztal alá söpörnénk a problémákat, amelyek mélyebben gyökereznek, mert nem az edző, hagyja ki a helyzetet és lő kapufát ziccerben és nem ő hagyja, hogy az ellenfél öt méterről kapura lőjön. Volt egy elképzelésük a keret kialakításakor, de nem mindenki váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ez is hozzájárult a mostani helyzethez. Keresik közösen az okokat és a megoldást.

A sportvezető önkritikusan elismerte, nem sült el jól az őszi váltás, amikor Kuttor Attilát Kondás Elemér váltotta a vezetőedzői pozícióban, nem szerepel jobban az edzőváltás óta a Vasas FC, és ezért sem érzi azt a vezetőség, hogy egy újabb váltás biztosan segítene.

A Vasas a bajnokságban legközelebb április 2-án Debrecenben lép pályára, április 5-én pedig Budafokon a Magyar Kupa elődöntőjében irányíthatja az angyalföldieket Kondás Elemér.

Szóljon hozzá!