Serie A - 2023.3.19.

Emberelőnyben nyerte meg a városi derbit a Lazio

A római városi rangadón a Lazio 1–0-ra nyert a 60 percen át emberhátrányban játszó Roma ellen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 27. fordulójában.

Az első félidőben kevés valódi lehetőséget tudtak kidolgozni a csapatok, mindkét félnek inkább távoli kísérletei voltak. Gól nem volt, kiállítás azonban igen. Roger Ibanez a 32. percben megkapta a második sárga lapját, így a brazil idő előtt fejezte be a 100. Serie A-s meccsét.

A második játékrészben próbált többet támadni a Lazio. Az 52. percben Luis Alberto léc alá tartó távoli lövését Rui Patrício hárította, majd Pedro sem tudott gólt szerezni tíz perccel később.

A 65. percben meglett az emberelőny és a hazai nyomás eredménye. Luis Alberto passzolt Mattia Zaccagnihoz, aki a hosszú sarokba tekert, így a Lazio megszerezte a vezetést. 1–0

Két perccel később majdnem egyenlített a Roma, miután a tizenhatoson belüli kavarodás végén Nicolo Casale szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába talált. A játékvezető azonban a VAR segítségével les miatt érvénytelenítette a találatot.

A Roma nem tudott kiegyenlíteni, hiába érkezett többek között Tammy Abraham és Stephan El Shaarawy is. A Lazio a 2011–2012-es idény után ismét megnyerte mindkét római rangadót, így öt pontra nőtt a különbség a két fővárosi csapat között.

OLASZ SERIE A
27. FORDULÓ
Lazio–Roma 1–0 (Zaccagni 65.)
Kiállítva: 
Ibanez (Roma, 32.)

Szóljon hozzá!