Ligue 1 - 2023.3.13.

Emberhátrányban, az utolsó percekben bukta el a győzelmet a Marseille

Az Olympique Marseille 2–2-es döntetlent játszott a Strasbourggal a francia első osztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 27. fordulójának záró meccsén.

Alig fél óra játék után, egy nagyon buta hiba miatt fogyatkozott tíz emberre a Marseille a Strasbourg ellen. Leonardo Balerdi húzta vissza meginduló ellenfelét a saját térfelének közepén, a játékvezető pedig nem habozott, azonnal a zsebébe nyúlt és felmutatta a pirosat.

Hiába az emberhátrány, a második játékrész elején megszerezte a vezetést a hazai csapat. Ruszlan Malinovszkij szabadrúgását ugyan még védeni tudta Matz Sels, a kipattanóra Chancel Mbemba ért oda és közelről a kapuba passzolta a labdát (1–0).

A 75. percben egy szögletnél Alexis Sánchezt tarolták le a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A „sértett” állt a labda mögé és higgadtan a kapu jobb alsó sarkába gurította (2–0).

Szinte már a zsebükben érezhették a győzelmet a hazaiak, azonban jött Jean-Eudes Aholou és megmentette a Strasbourgot. Az elefántcsontparti középpályás előbb egy szögletet követően lőtt a hálóba (2–1) majd alig 80 másodperccel később egy hatalmas bombával egyenlített (2–2).

FRANCIA LIGUE 1
27. FORDULÓ
Olympique Marseille–Strasbourg 2–2 
(Mbemba 49., A. Sánchez 76. – 11-esből, ill. Aholou 88., 89.)
Kiállítva: Balerdi (29., Marseille)

Szóljon hozzá!