Premier League - 2023.3.12.

Haaland tizenegyesgóljával nyert a Man. City a Palace ellen

A Manchester City 1–0-ra legyőzte idegenben a Crystal Palace-t az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 27. fordulójának szombati záró mérkőzésén.

Már az első percekben kisebb tűzijáték alakult ki a Crystal Palace kapuja előtt, de a Manchester City nem tudta megszerezni a vezetést. Ahogyan azt várni lehetett, a vendégek jóval többet birtokolták a labdát, viszont az első félidőben csak egy, kaput eltaláló kísérletet jegyezhettünk fel tőlük.

A fordulás után Phil Foden szabadrúgásánál mehetett fel először rendesen a pulzusa a hazaiaknak, de Vicente Guaita résen volt. Nem sokkal később aztán Julián Álvarez az első labdaérintéseiből veszélyeztetett.

Az utolsó negyedórába lépve Ilkay Gündogant buktatták a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Erling Haaland magabiztosan értékesítette (0–1).

A Palace egyenlíteni már nem tudott, így Pep Guardiola legénysége győztes mérkőzéssel hangolt az RB Leipzig elleni BL-visszavágóra, amelyet jövő kedden rendeznek az Etihad Stadionban.

ANGOL PREMIER LEAGUE
27. FORDULÓ

Crystal Palace–Manchester City 0–1 (Haaland 78. – 11-esből)

Szóljon hozzá!