EL - 2023.3.10.

Ikszelt Lisszabonban az Arsenal

Az Arsenal nem bírt a Sportinggal a két csapat lisszaboni mérkőzésén a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének csütörtöki játéknapján: a londoniak 2–2-vel utazhatnak haza. Az Union Berlin hazai pályán – háromszor egyenlítve – 3–3-ra végzett az Union Saint-Gilloise ellen, míg a Roma hazai pályán 2–0-ra megverte a Real Sociedadot.  

SPORTING–ARSENAL 2–2

A Sporting hazai pályán is az ellencsapásokban reménykedett, így kezdettől az Arsenal irányította a játékot, és a 22. percben gólt hozott a fölény: Fábio Vieira jobb oldali szöglete után William Saliba őrizetlen maradt, és fejjel a kapuba küldte a labdát, 0–1. 

A játék addigi képe alapján váratlanul jött az egyenlítés, de jött, és azt is szöglet előzte meg, továbbá szintén helyezkedési hiba segítette elő: jobbról jött a beívelés, Goncalo Inácio közvetlen közelről egyedül fejelhetett, és nem is hibázott, 1–1. 

A második félidőt jól kezdték a lisszaboniak, és amikor úgy tűnt, az Arsenal kezdi megint hibákra kényszeríteni őket, megszületett a hazaiak vezető gólja: Edwards gyönyörű kiugratása után Pedro Goncalves lövését még védte Matt Turner, ám a kipattanót Paulinho már berúgta, 2–1

A szerencse az Arsenal mellé szegődött: a 62. percben Granit Xhaka középre játszotta a labdát, az nem jutott el a címzetthez – mert Morita Hidemaszáról a saját kapujába pattant… Öngól, 2–2.

Szóljon hozzá!