Európa Bajnokság - 2023.3.24.

Kazahsztáni sikerrel kezdte a selejtezőt Szlovénia

Szlovénia 2–1-re legyőzte Kazahsztánt a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének első mérkőzésén a H-csoportban.

Csütörtök délután Kazahsztán és Szlovénia összecsapásával kezdetét vette a 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozata. A H-csoport első, asztanai mérkőzésén a vendégek már öt perc után cserére kényszerültek, a Ferencváros korábbi hátvédje, Miha Blazic sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.

Kisebb meglepetésre a hazaiak szerezték meg a vezetést, Jan Vorogovszkij bal oldali beadása után Makszim Szamorodov maradt őrizetlenül középen, és a hosszúra mozduló Jan Oblak mellett a rövidbe fejelt (1–0).

A szünet után szinte rögtön egyenlítettek a szlovénok, Adam Gnezda Cerin bal oldali szöglete után az első félidőben csereként beálló Brekalo ugrott a legmagasabbra, és a hosszúba bólintott (1–1).

A 70. percben kettőt is változtattak a vendégek, Zan Vipotnik beállítása pedig remek húzás volt, mindössze nyolc perccel később megszerezte a vezetést a Maribor csatára. Vipotnik Petar Stojanovic felívelt labdájára érkezett, és ballal remekül lőtt a felső sarokba (1–2).

A hosszabbításban volt esélye a kazahoknak egyenlíteni, de Oblak hatalmas bravúrral hárította Alekszandr Marocskin fejesét. Maradt az 1–2, a szlovénok begyűjtötték a három pontot Kazahsztánban.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ

H-CSOPORT
Kazahsztán–Szlovénia 1–2
 (1–0)
Asztana. G: Szamorodov (24.), ill. Brekalo (47.), Vipotnik (78.)

Szóljon hozzá!