Bundesliga - 2023.3.12.

Menekül a Schalke, pontot rabolt a Dortmundtól

A Schalke 2–2-es döntetlent játszott a Borussia Dortmunddal a német labdarúgó Bundesliga 24. fordulójának szombati játéknapján.

Az idény nagy részében katasztrofálisan szereplő, de az elmúlt hetekben-hónapokban látványosan feljavuló Schalke sorozatban hetedjére maradt veretlen: a gelsenkircheni együttes kétszer is egyenlített, és végül pontot rabolt a Bajnokok Ligájából kedden kieső Borussia Dortmundtól.

Az első gól nem sokkal a szünet előtt született: Raphaël Guerreiro kiváló labdát adott a védők által nem túl szorosan őrzött Nico Schlotterbecknek, aki nagy erővel a jobb alsóba zúdított. A második félidő elején egy vendéglabdavesztést kihasználva Marius Bülter közelről egyenlített, de Guerreiro tíz méterről, a jobb felsőbe lőtt találatával ismét a BVB került előnybe.

Bő tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Bülter adott be balról, Kenan Karaman pedig mindenki fölé magasodva bebólintotta az újabb gelsenkircheni egyenlítést. A Schalke a döntetlennel tovább üldözi az azonnali kiesés helyett osztályozót érő helyen álló Stuttgartot, amely ma szintén ikszelt, Frankfurtban.

NÉMET BUNDESLIGA
24. FORDULÓ
Schalke–Borussia Dortmund 2–2 (Bülter 50., Karaman 79., ill. N. Schlotterbeck 38., R. Guerreiro 60.)

Szóljon hozzá!