Légiósok - 2023.3.9.

Szabó Bálint bemutatkozott a török élvonalban

Szabó Bálint, az Antalyasporban bemutatkozó 22 éves középpályás nemcsak jó csapatba, hanem jó emberek közé is került – már csak a győzelem hiányzik a teljes boldogsághoz.

Január 18-án, amikor betöltötte 22. életévét, Szabó Bálint aligha gondolta, hogy egy hónappal később már légiósnak vallhatja magát. A sors mégis így hozta, amit persze a középpályás cseppet sem bán. Azért sem, mert azok után, hogy február közepén elrepült Törökországba, március elején már tétmeccsen is magára ölthette az Antalyaspor szerelését.

„A bemutatkozásnak természetesen örülök, a végeredménynek azonban nem – tért a lényegre a Paksi FC-től egyelőre átmenetileg, a fél évre szóló kölcsönszerződés lejártáig elbúcsúzó Szabó Bálint. – Ha valaki először lép pályára egy új csapatban, nem arról álmodik, hogy három egyre kikap… Sajnos vereséget szenvedtünk a Kasimpasa otthonában, elkerülhető gólokat kaptunk. Nem játszottunk rosszul, de az is igaz, hogy nem alakítottunk ki sok helyzetet. Az ötvenötödik percben álltam be, igyekeztem, ahogy tudtam, próbáltam megtenni, amit a vezetőedzőnk, Nuri Sahin kért tőlem, többé-kevésbé sikerült. Egy biztos, lesz ez még jobb is!”     

Kell is, hogy legyen jobb, mert bár az Antalyaspor a 12. helyen áll, előnye csupán három pont a 16., már kiesést jelentős pozíciót elfoglaló Ankaragücüvel szemben.

„Az elsődleges cél a bennmaradás kiharcolása, amit szeretnénk minél hamarabb elérni, hogy ne kelljen a bajnokság hajrájában izgulnunk – árulta el Szabó Bálint. – Ha a keretünk erejét nézem, nem hiszem, hogy aggódnunk kell. Válogatott labdarúgók, jelentős Bundesliga-múlttal felvértezett játékosok is a csapatot erősítik, hogy mást ne mondjak, Ömer Toprak háta mögött több száz meccs van a német élvonalból. S amilyen jó futballisták, olyan jó emberek is, az első pillanattól fogva segítenek mindenben, nagyszerűen érzem magam Antalyában. Noha számos nemzet képviselteti magát az öltözőben, kommunikációs problémák sincsenek. Tízből kilencen beszélnek angolul, s dolgoznak tolmácsok a csapatnál, úgyhogy mindenki megtalálja a közös nyelvet mindenkivel. A körülményekről meg csak annyit: profi! Azt nem tagadom, hogy időnként van honvágyam, mert most még egyedül vagyok itt, a menyasszonyom és a szüleim sem tartottak velem, de amikor rábólintottam a megkeresésre, tisztában voltam azzal, mi vár rám. Szerencsére a kapcsolattartás manapság már nem okoz nehézséget, ahogy a szeretteimmel, a barátokkal is gyakran beszélek, amikor tehetem, nézem a Paks meccseit, drukkolok, hogy a srácok minél több mérkőzést nyerjenek meg, és ha lehet, minél több góllal.”     

Az Antalyaspor szurkolói szombaton szoríthatnak övéiknek: a piros-fehérek a Kayserisport fogadják a 32 537 néző befogadására alkalmas Corendon Airlines Parkban.

 „Nagyon szeretnék játszani a hétvégén, kíváncsian várom, milyen az atmoszféra a hazai meccseinken  – tette hozzá Szabó Bálint. – Úgy hallottam, az átlagnézőszám tízezer körül van, annyi drukker már jó hangulatot tud teremteni. A Törökországot sújtó katasztrófa után hetekig szünetelt a bajnokság, nemrégiben indult újra, itt mindenki abban bízik, hogy ha csak ideig-óráig is, a futball valamelyest feledteti az emberek bánatát. Sokan szenvednek, de a futballmeccs kapaszkodót nyújthat, ha valaki láthatja a kedvenc csapatát, annak legalább örülhet, és ki tudja, egy gól vagy egy győzelem talán még mosolyt is csal az arcára.”     

Szóljon hozzá!