EKL - 2023.4.14.

Ikszelt a Gent a West Hammel

Az Európa-konferencialiga negyeddöntőjének első csütörtöki mérkőzésén a belga Gent 1–1-es döntetlent játszott az angol West Hammel.

Ugyan két gólt is szerzett a West Ham az első félidőben, csak egygólos előnnyel mehettek szünetre az angolok, miután Najef Agerd találatát a játékvezető a VAR segítségével kezezés miatt érvénytelenítette. Ezt helyesen is tette, mivel a vendégek szöglete után a labda Davy Roef kezei közül a marokkói védőre, majd ismét a kapusra, ezt követően pedig Agerd karjára pattant és így került a hálóba.

A játékrész hosszabbításában aztán érvényes gólt is szereztek a „kalapácsosok”. Egy gyors, jobb oldali beadás után Jarrod Bowen kapott labdát a rendezetlen hazai védők között, majd a középen üresen tartózkodó Danny Ingset játszotta meg, a rutinos angol támadónak pedig nem okozott gondot egy méterről bevenni az üres kaput.

A második félidő elején egyenlített a belga együttes, egy kényszerítő után Alessio Castro-Montes a sárga lapja miatt a következő mérkőzésről lemaradó Angelo Ogbonna lábai között játszotta meg a tizenhatoson belül Hugo Cuyperst, aki kicselezte Benjamin Johnsont és ballal középmagasan visszalőtte a labdát a rövidbe.

Az utolsó húsz percben mindkét csapat eldönthette volna a találkozót, Bowen révén az angoloknak is volt nagy helyzete, míg hazai oldalon Gift Orban a tizenhatosról a lécet találta el a 82. percben.

A hosszabbítás azonban újabb fordulatot tartogatott, a játékvezető először azonnali piros lappal kiállította a hazaiak játékosát, Kamil Piatkowskit, a videobíró pedig tizenegyest is vizsgált, amivel nagyon kedvező helyzetbe kerülhettek volna az angolok. A VAR azonban nem látott szabálytalanságot, elmaradt a büntető, ráadásul a görög játékvezető a kiállítást is visszavonta. 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Gent (belga)–West Ham United (angol) 1–1
 (Cuypers 57., ill. Ings 45+3.)

Szóljon hozzá!