EKL - 2023.4.21.

Nyolc perc alatt elintézte a Gentet a West Ham

A West Ham United 4–1-re legyőzte a Gentet az Európa-konferencialiga negyeddöntőjének visszavágóján és 5–2-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé

WEST HAM UNITED–KAA GENT 4–1

A belgiumi döntetlen után a londoni visszavágóra maradt a döntés a két csapat párharcán. Kisebb meglepetésre a Gent szerezte meg a vezetést. A vendégek a West Ham térfelén szerezték meg a labdát, majd Gift Orban balról passzolt keresztbe, amit Samoise juttatott vissza a középen álló Hugo Cuypersnek. A belga támadó nem találta el a legjobban a labdát, de Agerd nem tudta megállítani a próbálkozást (0–1). Az első félidő végén egyenlítettek a londoniak, Bowen jobb oldali szögletére Michail Antonio érkezett a rövid saroknál és a kapuba fejelt (1–1).

A szünet után egy teljesen más fokozaton pörgő West Ham futott ki a pályára, David Moyes együttesének nem kellett húsz perc, hogy három gólt berámoljon a Gent kapujába. Előbb Lucas Paquetá talált be büntetőből (2–1), majd Declan Rice a saját térfelén szerzett labdát és gyalogolt végig az egész pályán, mielőtt kilőtte a hosszú alsót (3–1). Antonio nem érte be egy góllal, a jamaicai támadó egy kontrát követően szerezte meg második találatát, balról cselezett befelé, majd a tizenhatoson belülre érve a felsőbe lőtt – Roef már csak belekapni tudott a labdába. 

A 71. percben az ötödiket is megrúgta a West Ham, Bowen is feliratkozott volna a gólszerzők listájára, de a játékvezető elvette az angolok találatát, mivel szabálytalanságot látott a támadás során. A West Ham nagyon magabiztos második félidőt játszott, bejutott a legjobb négy közé, és Kerkez Milos csapatával, az Alkmaarral találkozik.

Szóljon hozzá!