EL - 2023.4.14.

Szerencse is kellett, de legyűrte a Juve a Sportingot

A Juventus 1–0-ra legyőzte a Sportingot a két csapat csütörtök esti mérkőzésén a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében, azaz előnnyel utazhat a lisszaboni visszavágóra. 

JUVENTUS–SPORTING 1–0

Jól kezdett a Juve, Ángel Di María nagyszerű indítása után Federico Chiesa szép labdaátvételt követően lőtt, gól nem lett belőle. A Sporting fokozatosan átvette az irányítást, többször is veszélyes helyzetet teremtett az olasz kapu előtt, de gól ezekből sem született.

Az első félidő legriasztóbb pillanatai a hajrában érkeztek el: az addig nem egy fontos védést bemutató Wojciech Szczesny jelezte, rosszul érzi magát, a Juve verítékező, reszkető kapusát le kellett kísérni a játéktérről. Az öltözőből érkező első hírek szerint azonnal EKG-nak vetették alá a labdarúgót, az eredmény szerint nincs nagy baj, de egyelőre hivatalos megerősítés, diagnózis sincs.  

A játék természetesen folytatódott, feszült, izgalmas volt a második félidő is, és a feljavuló Juve a 73. percben megszerezte a győztes gólt: Adán kapus mellényúlt Nicolo Fagioli jobb oldali beadásának, Dusan Vlahovics fejesét még blokkolták a gólvonalon, ám a kipattanót Federico Gatti közvetlen közelről a kapuba lőtte, 1–0. 

A hátralévő időben a torinóiak megőrizték minimális előnyüket, még a hosszú ideig sérült Paul Pogbát is bevetették néhány perc erejéig. A vége aztán majdnem szomorú lett hazai szemszögből, de Mattia Perin megmentette a Juvét: a hosszabbítás első percében Pedro Goncalves, majd a ráduplázó Héctor Bellerín közeli lövését is kivédte – a félig már fekvő cserekapus szerencséjére utóbbi laposan akarta a hálóba juttatni a labdát.

Szóljon hozzá!