EKL - 2023.4.21.

Visszajött a sírból, de így is kiesett a Lech Poznan

A Lech Poznan idegenben 3–2-re legyőzte a Fiorentinát az Európa-konferencialiga negyeddöntőjének visszavágóján. Hiába álltak fel a lengyelek háromgólos hátrányból, az olaszok két gólt tudtak szerezni és bejutottak a legjobb négy közé.

Nyeregben érezhette magát a Fiorentina, hiszen az olasz együttes 4–1-re megverte a Lech Poznant idegenben. A lengyelek azonban továbbjutni mentek Firenzébe, szándékaikat pedig mi sem bizonyította jobban, minthogy már a 9. percben előnybe kerültek. Afonso Sousa volt eredményes, miután a hazaiak védője, Venuti pont elé tálalta a középre adott labdát. 

A szünet után Kristoffer Velde tizenegyesével tovább kapaszkodtak a lengyelek, majd a 69. percben megszerezték harmadik góljukat és kiegyenlítették a párharc állását. Olyan sokáig azonban nem tartott a vendégek öröme, nem telt el tíz perc a poznaniak harmadik gólját követően, amikor Riccardo Sottil szerteoszlatta a lengyel reményeket: jobb oldali szabadrúgást követően Murawski fejelte vissza a labdát, az olasz támadó pedig állítgatás nélkül kitűnően kilőtte a hosszú felsőt.

A ráadásban végleg eldőlt a párharc, amikor Gaetano Castrovilli egy labdaszerzést követően meglőtte a Fiorentina második gólját, beállítva a végeredményt (2–3). 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Fiorentina (olasz)–Lech Poznan (lengyel) 2–3
 (Sottil 78., Castrovilli 90+2., ill. Afonso Sousa 9., Velde 64. – 11-esből, Sobiech 69.)
Továbbjutott: a Fiorentina, 6–4-es összesítéssel

Szóljon hozzá!