Premier League - 2023.5.5.

99. percben értékesített büntetővel vágott vissza a kupavereségért a Brighton az MU-nak

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) 28. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Brighton egy 99. percben értékesített tizenegyessel legyőzte a Manchester Unitedet.

Már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést a Brighton, miután Raphaël Varane adott rövid passzt Aaron Wan-Bissakának. A labdával Mitoma Kaoru indult meg és vezette egy az egyben David de Geára, a lövése azonban a spanyol kapus arcát találta el. 

Az első félidőben a Manchester United két nagyobb helyzetet is kidolgozott, előbb Marcus Rashford egy szólót követően célozta meg a kaput, majd Antony bombáját kellett védenie Jason Steele-nek. 

A második játékrészt sem a gólok, sokkal inkább a szabálytalanságok dominálták. Andre Marriner játékvezető ugyan kiosztott hét sárgát is a második 45 percben, de így sem mondható, hogy kézben tartotta volna az eseményeket. 

A 90. percben még volt egy nagy helyzetük a hazaiaknak, Alexis Mac Allister lőtt távolról, takarásból, a labdát az utolsó pillanatban meglátó De Gea azonban szögletre ütötte azt. A United kapuja ekkor még nem szabadult fel, a hosszabbításban Mitoma, majd Moises Caicedo próbálkozását is meg kellett állítani. A kialakult kavarodásban a videobíró viszont jelzett, ugyanis Luke Shaw kezére pattant a labda, Marriner pedig, miután visszanézte az esetet, tizenegyest ítélt. 

Mac Allister állt a labda mögé és kíméletlenül a kapu jobb oldalába vágta azt, a rossz oldalt választó De Geának esélye sem volt. 

Győzelmüknek köszönhetően a hazaiak feljöttek a tabella hatodik helyére, míg a „vörös ördögök” továbbra is a negyedikek. 

ANGOL PREMIER LEAGUE
28. FORDULÓ
Brighton–Manchester United 1–0
 (Mac Allister 90+9. – 11-esből)

A korábbi fordulókból elhalasztott mérkőzések:
25. forduló
Május 18., 20.30:
 Newcastle United–Brighton & Hove Albion
32. forduló
Május 24., 21.00: 
Brighton & Hove Albion–Manchester City
Május 25., 21.00: Manchester United–Chelsea 

Szóljon hozzá!