Serie A - 2023.5.21.

A 40 éves legenda góljára Giroud triplával felelt

Az olasz Serie A 36. fordulójának szombat esti meccsén a Milan hazai pályán fölényes sikert aratott a már biztosan kieső Sampdoria fölött.

Nincs könnyű helyzetben a tavalyi olasz bajnok AC Milan, hiszen a vörös-feketék a héten kettős vereséggel kiestek a Bajnokok Ligájából, miközben a bajnokságban azért kell küzdeniük, hogy ősszel is indulhassanak a BL-ben. A Serie A 36. fordulóját az ötödik helyről várták, négypontos hátrányban a már 4., BL-helyen álló Lazióval szemben.

Így a már biztosan kieső Sampdoria ellen győzelmi kényszerben léptek pályára szombat este a San Siróban, de jól kezdtek, ugyanis Brahim Díaz kiugratásából Rafael Leao már a 9. percben vezetést szerzett. A portugál balról egyedül vezethette a labdát a kapusra, és szépen kilőtte a kapu hosszú oldalát. Ez volt a 33. bajnoki meccsén a 13. gólja, és éppen a meccs előtt vette át a hónap legjobbjának járó díjat.

A 20. percben a 40 éves genovai legenda, Fabio Quagliarella Alessandro Zanoli jobbról középre passzolt labdájából egyenlített. Ez volt ebben az idényben az első gólja (a 21. bajnokiján), viszont sorozatban a 19. élvonalbeli idényében talált be a hét éve a Sampban futballozó, de előtte a Torinóban, a Juventusban, a Napoliban, az Udinesében és az Ascoliban is játszó csatár. A Serie A-ban az 554. mérkőzésén a 187. gólját szerezte (2018–2019-ben gólkirály is volt, 26 góllal).

A folytatás azonban nem róla szólt. A Milanban még a szünetig duplázott a március óta a Serie A-ban góltalan Olivier Giroud – Díaz a második gólpasszát adta, a második gólját pedig a Leao által kiharcolt 11-esből szerezte a francia csatár –, amivel el is dőlt a mérkőzés.

A második félidőben még Díaz is gólt szerzett, a 36 éves Giroud pedig harmadszor is beköszönt (most Leao passzából – ez az első triplája a Milanban). A Milan pedig ezzel az 5–1-es győzelemmel még életben tartja reményét a 4. helyen álló Lazio megelőzésére, vagyis a BL-indulás elérésére – és készülhet a Juventus elleni rangadóra…

OLASZ SERIE A
36. FORDULÓ
Milan–Sampdoria 5–1 
(Leao 9., Giroud 23., 29., 68. – a másodikat 11-esből, B. Díaz 63., ill. Quagliarella 20.)

Szóljon hozzá!