Serie A - 2023.5.15.

A Monza simán megverte a bajnok Napolit

A Monza 2–0-ra legyőzte a Napolit, míg a Fiorentina ugyanilyen különbséggel nyert az Udinese ellen vasárnap, az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában. A Roma csak gól nélküli döntetlent játszott a Bolognával idegenben.

A már biztos bajnok Napoli a 12. helyen álló Monza otthonába utazott. Az első félidő kiegyenlítetten alakult, ám ettől függetlenül a hazaiaknak sikerült megszerezniük a vezetést: gyönyörű összjátékos követően Dany Mota lecsapott a kipattanóra. A második játékrészben növelte előnyét a Monza, ugyancsak egy kipattanót csípett el remekül, ezúttal Andrea Petagna talált be , s mint kiderült, ezzel beállította a 2–0-s végeredményt.

A tabella kilencedik helyezettje a tizedikkel, az egyaránt 46 pontos Fiorentina az Udinesével találkozott. A hazaiak Gaetano Castrovilli 7. percben , valamint  Giacomo Bonaventura 90. percben szerzett góljával 2–0-ra nyertek, és a nyolcadik pozícióba léptek előre.

José Mourinho együttese nem bírt a Bolognával idegenben, a mérkőzés 0–0-s döntetlennel ért véget. A Roma immár öt meccse nyeretlen a Serie A-ban, s 59 ponttal csak a tabella 6. helyét foglalja el.

OLASZ SERIE A
35. FORDULÓ
Fiorentina–Udinese 2–0 
(Castrovilli 7., Bonaventura 90.)
Monza–Napoli 2–0 (Dany Mota 18., Petagna 53.)
Bologna–Roma 0–0

Szóljon hozzá!