Ligue 1 - 2023.5.8.

A PSG hozta a kötelezőt a Troyes ellen

A két hétre felfüggesztett Lionel Messi és a sérült Neymar nélkül is simán nyert 3–1-re a Troyes vendégeként a Paris Saint-Germain a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 34. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

A tabella első helyén álló Paris Saint-Germain a két hétre felfüggesztett Lionel Messi és a sérült Neymar nélkül is óriási mezőnyfölényben játszott az utolsó előtti, legutóbbi 16 bajnokiján nyeretlen Troyes vendégeként.

Ezt pedig hamar, már a nyolcadik percben kihasználták a fővárosiak, amikor jobb oldali beadás után a keresztlécen megpattanó labda épp Kylian Mbappé elé került, aki közelről nem hibázott. Ugyanakkor hiába volt 15 kapura lövése (ebből hat kaput eltaláló kísérlete) a PSG-nek, a szünetig nem tudta növelni előnyét.

De ami késett, nem múlott, az 59. percben Vitinha révén megduplázta előnyét a vendégcsapat .

A hajrában aztán felpörögtek az események, a Troyes a 83. percben szinte a semmiből szépített Xavier Chavalerin góljával, de a PSG nem sokkal később Fabián Ruiz révén válaszolt, és 3–1-es sikert aratott, újabb lépést téve 11. bajnoki címe felé, amellyel a holtversenyben rekordbajnok St.-Étienne-t megelőzve lenne egyedüli csúcstartó.

Mbappé mostani találatával már 24 gólnál jár a Ligue 1 mostani idényében, ezzel holtversenyben a góllövőlista élén áll a Montpellier ellen mesternégyesig jutó Alexandre Lacazette-tel.

FRANCIA LIGUE 1
34. FORDULÓ
Troyes–PSG 1–3
 (Chavalerin 83., ill. Mbappé 8., Vitinha 59., F. Ruiz 86.)

Szóljon hozzá!