Serie A - 2023.5.14.

Az Inter kihasználta riválisai botlását, már dobogós

Az Internazionale magabiztos győzelmet aratott a Sassuolo felett a Serie A 35. fordulójának szombat esti mérkőzésén, így megelőzte a pénteken a Leccével ikszelő Laziót, és feljött a második helyre.

A Milan Spezia elleni botlása után a Serie A legjobb formáját mutató Inter zsinórban az ötödik győzelmére tört a Sassuolo ellen. Ehhez képest az első izgalmak a hazai kapu előtt adódtak, Domenico Berardi ugyanis gólt szerzett, de a VAR les miatt érvénytelenítette. Nem sokkal később az Inter is betalált, ám Joaquin Corrrea góljánál videobíró sem kellett ahhoz, hogy les miatt érvénytelenítse a játékvezető.

A 41. percben előbb Davide Frattesi lövését védte Samir Handanovic, majd a túloldalon Romelu Lukaku szinte azonnal megszerezte a vezetést az Internek egy bombával.

A fordulás után Ruan Tressoldi öngóljával nőtt a hazai előny, majd Lautaro Martínez talált be, és már 3–0-ra vezetett az Inter.

A Sassuolo felállt a háromgólos hátrányból, Berardi beívelése után Martheus Henrique fejelt a kapuba, majd Frattesi is eredményes volt. A vége izgalmas is lehetett volna, de Lukaku második góljával minden kérdőjelet kiegyenesített.

Az Inter az Empoli, a Lazio, a Verona és a Roma után a Sassuolót is legyőzte, sorozatban ötödször nyert, és a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutott már fél lábbal.

Szóljon hozzá!