EKL - 2023.5.19.

Barák a 129. percben lőtte a döntőbe a Fiorentinát

A Fiorentina hosszabbítást követően 3–1-re győzött a Basel vendégeként a labdarúgó Európa-konferencialiga elődöntőjének csütörtöki visszavágóján, ezzel bejutott a fináléba, ahol a West Ham United lesz az ellenfele.

Az első mérkőzést hazai pályán elveszítő firenzeiek Nicolás González fejes góljával ledolgozták összesítésbeli hátrányukat az első félidőben, csakhogy a második játékrész elején Zeki Amdouni védőbolondító labdaátvételt követő közeli lövéssel egyenlített. A 72. percben aztán megint jött González, és egy jobb oldali beívelés után az elé pattanó labdát közelről a hálóba bombázta

A kilencven perc 2–1-es olasz vezetéssel zárult, azaz jöhetett a hosszabbítás. A drámai hangulatot fokozta, hogy a ráadás második félidejében egy szurkoló rosszul lett a vendégek szektorában; az ügyeletes orvosi stáb ellátta őt, emiatt rövid ideig állt a játék.

Aztán amikor már úgy tűnt, tizenegyesek döntenek, a hosszabbítás hosszabbításában a vendégek megszerezték a párharcot eldöntő harmadik góljukat: a svájci védelmet zavarba hozta a kapu előtt pattogó labda, nem sikerült a felszabadítás, és az őrizetlen Antonín Barák közelről a kapuba lőtt.

A június hetedikei prágai döntőben az angol West Ham United lesz a Fiorentina ellenfele.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
FC Basel (svájci)–Fiorentina (olasz) 1–3
 (Amdouni 55., ill. N. González 35., 72., Barák 120+9.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Fiorentina, 4–3-as összesítéssel
A másik mérkőzésen
AZ (holland)–West Ham United (angol)
 0–1
Továbbjutott: a West Ham, 3–1-es összesítéssel

Szóljon hozzá!