Ligue 1 - 2023.5.21.

Hiába vezetett az OM, nem jutott ponthoz Lille-ben

A Lille hazai pályán 2–1-re legyőzte a Marseille-t a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 36. fordulójának szombat esti mérkőzésén, amivel tovább táplálta európai kupaindulási reményeit. Kora este a Nantes odahaza 3–0-ra kikapott a Montpellier-től, azaz vészesen csúszik a másodosztály felé.

LILLE–MARSEILLE 2–1

Az OM a BL-csoportkört érő második helyre hajt, a LOSC-nak már csak az Európa-ligára van esélye, de ehhez szintén hárompontos meccspakkokra van szüksége. Az első félidő után a vendégek lehettek elégedettebbek, a bal oldalon megugró Jonathan Clauss közelről a kapus felett a hálóba emelte a labdát, 0–1.

A hazaiak végigkínlódták az első játékrészt, egyszer sem lőttek kapura – ez volt sorozatban az ötödik félidejük, amelyikben nem szereztek gólt –, ám a második elején megtört a jég: kihagyott az OM-védelem, Carlos Baleba közbeugrott, Pau López kapus csak szabálytalanul tudta megállítani, és a megítélt tizenegyest Jonathan David magabiztosan értékesítette, 1–1.

Egy kis stat: Jonathan David az 50. bajnoki gólját szerezte a Lille kötelékében; a klubnak legutóbb 1981-ben volt ilyen eredményes játékosa, Pierre Pleimelding. (Opta)

Alexis Sánchez lesgóllal válaszolt, aztán a hajrá közeledtével következett a LOSC egy érvényessel: ezúttal is marseille-i hiba készítette elő a gólt, labdavesztés a felezővonal táján, a hazaiak gyors és szép adogatással jutottak el a 16-osig, és a jobbról érkező beívelést Jonathan Bamba a hálóba fejelte, 2–1. 

A Lille sorozatban a negyedik hazai bajnokiját nyerte meg, míg az OM a legutóbbi három fordulóban már a második vereségét szenvedte el.

Szóljon hozzá!