Premier League - 2023.5.25.

Ikszelt a Cityvel, így már biztosan az El-ben indul a Brighton

A már bajnok Manchester City 1–1-es döntetlent játszott a Brightonnal szerdán az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 32. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. Ezzel biztossá vált, utóbbi ősztől az Európa-ligában lesz érdekelt.

Jól figyeljenek arra, amit most mondok: meg vagyok győződve arról, hogy Roberto De Zerbi az elmúlt húsz év egyik legnagyobb hatású vezetőedzője. A Brighton megérdemli a dicséreteket és a sikereit” – mondta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Pep Guardiola, aki megadta nagyra tartott ellenfelének a tiszteletet, s kifejezetten erős kezdővel állt ki a Chelsea elleni tartalékolás után.  

A Brighton pedig felvette a kesztyűt a Manchester Cityvel, s bár a labdabirtoklási fölényre nem ment rá, kihozatali sémái működtek, ráadásul rendkívül sokszor ért oda ellenfele kapujához – a hazaiak 2.40 várható gólnyi (xG) helyzetet termeltek, a City ezzel szemben 1.77-t.

Végül öt gól esett a meccsen, de ebből csak kettőt adtak meg: Phil Foden a 25. percben előnyhöz juttatta a Cityt, majd szűk negyedóra múlva a 19 éves Julio Enciso egyenlített. A hajrában Erling Haaland – ki más? – nyerhette volna meg a meccset a Citynek, be is talált, de szabálytalanság előzte meg gólját, így maradt az 1–1.

A Brighton ezzel az iksszel már biztosan Európa-liga-résztvevő, és biztosan hatodik!  

ANGOL PREMIER LEAGUE
A 32. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Brighton–Manchester City 1–1 (Enciso 44., ill. Foden 25.)

Szóljon hozzá!