Premier League - 2023.5.8.

Kikapott a Man. United, egy pontra van tőle a Liverpool

A Manchester United 1–0-s vereséget szenvedett a West Ham United otthonában vasárnap, az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) 35. fordulójában.

West Ham United úgy vágott neki a Manchester United elleni összecsapásnak, hogy a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette, s mindössze négy pontra volt a kiesést jelentő 18. helytől. Támadó szellemben lépett pályára Erik ten Hag csapatával szemben, az első félidőben négy lövési kísérletből három eltalálta a kaput – a „vörös ördögök” hiába birtokolták 65 százalékban a labdát, és hiába vezettek több támadást, 1–0-s hátrányban kellett levonulniuk a félidőre. Ezt egy rendkívül balszerencsés gólnak köszönhetik, a védők nem tudták szerelni a Luke Shaw hibájából meginduló Szaid Benrahmát, aki 23 méterről, enyhén balról jobbal gyenge, pattogó lövést engedett el, de David de Gea gyakorlatilag bevédte.

Az OptaJoe a történtek apropóján hívta fel a figyelmet arra, hogy De Gea a mostani idényben minden sorozatot figyelembe összesen négy olyan hibát követett el, amelyből gól született, ez Hugo Llorisszal holtversenyben a legtöbb a Premier League-ben.

A második 45 percben megváltozott a játék képe, az MU ahelyett, hogy átvette volna az irányítást, inkább leblokkolni látszott. A West Ham harminc percen belül kétszer is betalált, ám a manchesteriek mindkettőt megúszták – az elsőt szabálytalanság, a másodikat les miatt. Érvényes gól azonban egyik oldalon sem született, tehát 1–0-s West Ham-sikerrel zárult a találkozó.

Ez ezt jelenti, hogy az MU nem tudta megelőzni az Arsenal ellen vereséget szenvedő Newcastle-t a tabellán, továbbra is a negyedik helyen áll, egy ponttal előzi meg a nála eggyel több mérkőzést lejátszott Liverpoolt. Ami a West Ham Unitedet illeti: stabilizálta pozícióját, 37 ponttal a 15., három fordulóval a vége előtt hét pontra van a kiesőzónától, nehéz elképzelni, hogy búcsúzna az első osztálytól.

ANGOL PREMIER LEAGUE
35. FORDULÓ

West Ham United–Manchester United 1–0 (Benrahma 27.)

Szóljon hozzá!