Liga BBVA - 2023.5.15.

Kikapott az Atlético Madrid az Elche vendégeként

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 34. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén a már biztosan kieső Elche óriási meglepetésre legyőzte a második helyért harcoló Atlético

Ha létezik fix vendéggyőzelem, akkor azt bátran kijelenthetjük, hogy a spanyol tabellán harmadik Atlético Madrid sikere a már kiesett Elche vendégeként előzetesen biztosra vehető volt. Aztán lejátszották a mérkőzést, és kiderült, kár volt előre inni a medve bőrére, hiszen a következő idényben a másodosztályban szereplő hazaiak az első félidő hajrájában óriási bedobás után megszerezték a vezetést. Az Atlético kapusa, Ivo Grbics a magasan beszálló labdát elég sután éppen Fidel elé paskolta, ő pedig köszönte szépen, és nyolc méterről az üres kapuba helyezett.

A második félidőben a vendégek ugyan jóval nagyobb erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de hiába birtokolták többet a labdát és lőttek is többet kapura, csak nem sikerült betalálniuk, így a hazaiak idénybeli negyedik győzelmüknek örülhettek.

Ráadásul a váratlan vereség azt is jelentette, hogy az Atlético nem tudta visszavenni a második helyet a Real Madridtól.

Sevilla késő délután három, második félidőben szerzett góllal győzött a Valladolid otthonában.

SPANYOL LA LIGA
34. FORDULÓ
Elche–Atlético Madrid 1–0 
(Fidel 41.)
Valladolid–Sevilla 0–3 (Mir 50., Papu Gomez 79., Corona 90+3.)

Madridot hazai pályán.

 

Szóljon hozzá!