Liga BBVA - 2023.5.21.

Koundé nagy hibája után kikapott otthon a Barca

A Real Sociedad elrontotta a már bajnok FC Barcelona ünnepét, és idegenben 2–1-re győzött a La Liga 35. fordulójának szombat esti meccsén.

Az FC Barceloa szombat este saját közönsége előtt léphetett pályára azok után, hogy múlt héten az Espanyol vendégeként bebiztosította a klub történetének 27. bajnoki címét. A 4., BL-indulásért harcoló Real Sociedad azonban nemcsak asszisztálni érkezett a katalánok bajnoki ünnepléséhez. Olyannyira nem, hogy az 5. percben meg is szerezte a vezetést!

Jules Koundé a saját térfelén ajándékozta oda a labdát a vendégeknek, Alexander Söloth pedig végigszáguldott a bal oldalon, majd gólpasszt adott a középen érkező  Mikel Merinónak.

A Barcelona pedig hiába erőlködött a meccs nagy részében, hogy egyenlíteni tudjon, Sörloth a 71. percben egy kontrából lőtt góllal eldöntötte a pontok sorsát (ez volt a 11. bajnoki gólja az idényben), még úgy is, hogy Robert Lewandowski a végén az idénybeli 22. bajnoki góljával, egy fejessel szépíteni tudott.

A helyzetek alapján egyébként akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a Sociedad, ugyanis a hajrában több nagy helyzetet is kihagytak a vendégek, akik így öt ponttal mennek a tabellán az 5. helyen álló, délután a Girona vendégeként nyerő Villarreal előtt. A Sociedad 32 év után nyert a Barca vendégeként.

A Barca a meccs után átvehette a bajnoknak járó serleget.

SPANYOL LA LIGA
35. FORDULÓ
Barcelona–Real Sociedad
 1–2 (Lewandowski 90., ill. Merino 5., Sörloth 71.)
KORÁBBAN
Girona–Villarreal 1–2 
(D. López 24., ill. Pino 9., G. Moreno 90+4.)
Athletic Bilbao–Celta Vigo 2–1 (I. Williams 5., Berenguer 54., ill. J. S. Larsen  50.)
Almería–Mallorca 3–0 (Lázaro 12., 42., 58.)
Getafe–Elche 1–1 (Munir 8., ill. Boyé 45+1.)

Szóljon hozzá!