Liga BBVA - 2023.5.21.

La Liga 2: tíz éve még BL-negyeddöntőt játszottak, ma kiestek a másodosztályból

Fájdalmas estéje van a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (La Liga 2 vagy Segunda División de Espana) szereplő Málaga CF szurkolóinak, hiszen a 41., utolsó előtti fordulóban az Alavés elleni 2–1-es vereséggel eldőlt, hogy a csapat kiesik a második ligából.

A Málaganak csak a győzelem (illetve a Sporting Gijón veresége) jelenthetett reményt arra, hogy megőrizze esélyét a bennmaradásra, mivel két fordulóval a vége előtt hat pont volt a különbség az andalúziaiak és a gijóniak között. A Málaga hiába egyenlített Luis Munoz révén a 77. percben az Alavés otthonában, a hajrában jött Toni Moya, és megszerezte az Alavés győztes találatát, ez pedig az andalúziai klub kiesését jelentette.

A csapat mélyrepülése természetesen nem ma kezdődött. A Málaga 2013-ben még Bajnokok Ligája-negyeddöntőt játszott a német Borussia Dortmund ellen, és csak hajszálon múlt, hogy nem jutott be az elődöntőbe. 2018-ban aztán kiesett a La Ligából, azóta pedig képtelen volt visszajutni, sőt, általában csak a középmezőnyben végzett. Ebben az idényben pedig hiába lett gólrekorder a veterán támadó, Rubén Castro (aki Quinit megelőzve lett a legeredményesebb spanyol labdarúgó a spanyol első és másodosztályban), a csapaton ő sem segíthetett, így a következő idényben a Málaga csak a Primera RFEF-nek nevezett harmadik vonalban indulhat.

LA LIGA 2
41. FORDULÓ
Deportivo Alavés–Málaga CF 2–1
Az élcsoport: 
1. Granada 72 pont, 2. Las Palmas 71, 3. Alavés 70… 19. Málaga 43, 20. Ponferradina 41, 21. Ibiza 33, 22. Lugo 28

Szóljon hozzá!